top of page
Young Dancers in Ballet Class

Balet za djecu

Put prema plesu

Rekreativni ili predškolski satovi baleta za djecu osmišljeni su kako bi djecu nadahnuli i potaknuli da od najranije dobi otkriju strast prema plesu.

Rekreativni baletni program za djecu razvijan je pod utjecajem trendova u tehnikama predškolskog baleta. Pažljivo je osmišljen kao savršeni uvod u osnove plesa. Potiče djecu da ostanu zdrava i fizički aktivna, da razvijaju svoju muzikalnost i ritam te se nauče disciplini.

Baletni satovi vašem djetetu također mogu pomoći da se osjeća opuštenije dok pleše ili izvodi koreografiju na satu ili pred publikom te pridonose jačanju njegova samopouzdanja. Ples u studiju zabavan je način da vaše dijete upozna nove prijatelje te se s njima druži na konstruktivan način.

 

 

“ BALLERINA’S“   
 


Kod čovjeka je pokret prisutan već u majčinom trbuhu. Pokret i ples njegova su iskonska potreba

i najprirodniji način izražavanja. Djeluju odgojno na cjelokupni djetetov psihofizički razvoj.

Razvijanje motorike, samodiscipline, izražavanje emocija, razvoj smisla za estetiku, koordinacija,

koncentracija samo su neke od dobrobiti plesa i pokreta u dječjem razvoju ali i kasnije.

Ples je za djecu najprirodniji način izražavanja sebe te veliki pokretač razvoja kreativnosti i spontanosti.

Kreativnost u pokretu ima važnu ulogu u procesu poticanja intenzivnog ranog razvoja djeteta

predškolske dobi (Janković, 2010.). Ples je umjetnost koja integrira psihološki, kognitivni, emocionalni

i socijalni aspekt ljudskog postojanja.
 

 

Program Ballerina“s obuhvaća znanja stečena na studiju baletne pedagogije i psihoterapije pokretom i plesom. Kroz igru ćemo istraživati i upoznavati dijelove tijela, a improvizacijom poticati kreativnost, socijalni kontakt i razvoj suradnje. Upoznat ćemo se s osnovama klasičnog
baleta kroz osnovne pozicije ruku i nogu, prostornu orijentaciju i istraživanje kvalitete/dinamike pokreta. Razvijat ćemo fleksibilnost, koncentraciju, koordinaciju, disciplinu i izražajnost. Kroz različite vježbe upoznavat ćemo se s glazbom i njezinim elementima, istraživat ćemo ritmove i
odnos glazbe i plesa. Djeca će imati prilike upoznati glazbu velikih klasičnih baleta, izvoditi plesne pokrete i uvježbavati plesne koreografije. Koristit ćemo se rekvizitima koji će kod djece potaknuti kreativnost, dok će pozitivna atmosfera puna podrške nastojati potaknuti veselje u pokretanju vlastitog tijela, razvijati maštu i svjesnost o vlastitim emocijama.
Program Ballerina“s, osim usvajanjem plesnih koraka, bavi se i poticanjem izražavanja emocija te znanjima stečenim kroz četverogodišnju edukaciju psihoterapije pokretom i plesom nastoji djeci pomoći da kroz pronalaženje unutarnjih resursa nauče izražavati i upravljati jakim osjećajima.
Ples kroz neverbalni pristup omogućava poticanje razvoja samopoštovanja i autonomnosti, poboljšanje prilagođavanja na različite situacije i smanjenje napetosti raznim vježbama opuštanja i disanja. Svaki sat kreiran je na način da ima početak koji nas povezuje, zagrijava, sredinu u
kojoj se razrađuje tema, usvajaju ili ponavljaju naučeni plesni elementi i kraj u kojem integriramo ono što se zbivalo u procesu rada na satu. Djeca će imati prilike sama osmisliti plesne igre i aktivnosti (koreografija, improvizacija, crtanje, pričanje) uz stručno vodstvo u sigurnom prostoru. Cilj programa je približavanje plesa djeci, razvijanje ljubavi i interesa za plesnu umjetnost.

IMG-20220906-WA0001_edited.jpg
_edited.jpg

Napomene

Svi programi baleta za djecu u studiju Baldovin Ballet Zagreb bit će dostupni kada se formira skupina od minimalno šestero, a maksimalno petnaestero djece. Broj polaznika prilagođen je poštivanju mjera socijalne distance.

Kada se formira grupa, dobit ćete obavijest i raspored putem adrese e-pošte ili poruke/poziva na broj mobitela koji ste naveli kao kontakt-broj.

Mogućnosti

• Pohađajte grupne satove klasičnog baleta

• Pohađajte privatne satove

Grupe po dobi

• 6-9 godina

• 9-13 godina

Vježbe se sastoje od

• 50 minuta

• Vježbe na podu i štapu

• Kombinacija vježbi za djecu na sredini i štapu

    Kontaktirajte nas

Mesnička ulica 5, Zagreb

+385 955 000 929

+385 953 114 045

©2020 by Baldovin Ballet Zagreb. Web design by gbwebsites

bottom of page